Uitlaatklep

Iedereen heeft wel een bepaalde uitlaatklep. Iets waar je je emoties in kwijt kan. Dat kan zijn sporten, wandelen met de hond, afspreken met vrienden, knutselen of muziek.
Voor mij is die ‘klep’ met name muziek. Het keihard meeblèren met een rocknummer, of juist iets meer ingetogen meezingen met een heel vrolijk nummer, of al huilend proberen te zingen bij een mooi en vaak emotioneel nummer.

Ik moet zeggen dat dit niet altijd bewust gedaan word, die uitlaatklep aanzetten. Als ik bijvoorbeeld repeteer en ik wil even iets anders zingen gewoon omdat ik daar zin in heb (of ineens aan dat nummer denk), dan gaat dat wat bewuster. Maar af en toe heb je zo’n momentje dat je lekker aan het meezingen bent met je playlist en dan komt er een heel mooi nummer voorbij die je nog probeert zuiver mee te zingen, maar wat eigenlijk al niet meer gaat vanwege de emotie die je voelt opkomen. Daar zit ik dan; tranen met tuiten te huilen op de mooie klanken van dat lied en me volledig overgeven aan dat gevoel, want ja, ik bent toch even alleen, dus het kan best wel even. En als er dan een vrolijk nummer na komt en ik ben nog niet klaar met huilen? Zet ik dat nummer gewoon nog een keer op. Het moet er toch even uit.

Aan de andere kant kan ik ook een nummer meezingen die gewoon lekker klinkt, waar ik me goed bij voel en sterk. Dat is ook genieten. En dan ga ik ook los, zeker als ik alleen ben. Even alles vergeten en gewoon lekker meezingen. Nummer op repeat uiteraard en maar gaan.

Het is overigens ook zo dat het niet altijd gaat om het zingen. Zo hebben ik en de jongens een nummer die we in de auto altijd keihard aanzetten en dan lekker meedansen (voor zover dat kan in de auto). Dit is ons ‘feestje in de auto’ liedje. En als ie toevallig voorbij komt thuis gaan we allemaal even helemaal los in de woonkamer. Gewoon, omdat het kan!

Hoe is dat voor jullie? Is muziek jouw uitlaatklep? En is dat altijd dezelfde soort muziek? Of ligt dat aan je gemoedstoestand? Of ben je juist meer van het sporten? Ga je dan helemaal los in de fitnesszaal, of ga je juist naar buiten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll UpScroll Up