Bijzondere tijd

De Corona-crisis. Een bijzondere tijd waarin alles even net wat anders is dan normaal. Iedereen moet wennen aan het nieuwe ‘normaal’ wat soms moeilijker is dan op andere momenten. Maar we vinden onze weg wel.
Naast dat het een rare tijd is, vind ik het ook wel een bijzondere en speciale tijd. Ineens beseffen we ons dat we bepaalde mensen toch wel enorm missen als we die niet meer zomaar kunnen opzoeken of knuffelen. Maar ook het besef van wat we gewoon zijn in een normale situatie en nu ineens toch enorm blijken te missen als het niet meer kan / mag, zoals je kantoor, een kapper, restaurant of zelfs een bezoekje aan de supermarkt.

En dan ineens zijn daar super mooie initiatieven, creatieve idee├źn en behulpzame sociale acties door zoveel mensen. Dat ontroerd.
Er worden Buitenconcerten gegeven voor ouderen en andere hulpbehoevende mensen, prachtige stoepkrijttekeningen gemaakt, ineens worden er weer kaarten geschreven en verstuurd, er worden boodschappen voor buren gedaan, etc. etc. etc. Hoe mooi is het dat wij ineens een grotere verbondenheid voelen met zoveel meer mensen.

En hoe gaaf, ik mag er ook een bijdrage aan leveren! Ik mag ook zingen voor de ouderen, verstandelijk gehandicapten en nog zoveel meer mensen. Het is niet alleen heel bijzonder iedere keer, maar het voelt voor mij ook echt als een groot voorrecht dat ik dat mag doen. Is het bijzonder goed en lief van mij? Nee, zo zie ik dat niet. Ik zing graag, en als ik daar anderen mee kan verblijden dan is dat alleen maar leuker. Want ik draag graag mijn steentje bij aan fijne momenten in deze bijzondere tijd. En dit is wat ik kan doen voor een ander, zingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up