How about some music? Yes please.

Muziek? Ja graag!! Liefst zoveel mogelijk, want soms zijn stiltes gewoon raar. Of althans, voelen ze raar voor mij.

Maar wat dan? Wat luister je dan graag?
Sommige mensen weten het direct. Bij mij is het verschillend. Het ligt aan mijn bui (vrolijk, relaxt, somber, druk), hetgeen ik mee bezig ben (chillen, poetsen, sporten of werken) maar ook aan de plek waar ik ben (thuis op de bank, buiten aan de wandel, sportschool of kantoor). En soms zijn het meerdere factoren bij elkaar.

Er is een tijd en een plaats voor bepaalde muziek. Als we ‘s ochtends voor werk en school, aan de ontbijttafel zitten heb ik even geen zin in harde rock muziek. Het moet een achtergrond geluid zijn. Kids zijn vaak al druk genoeg dan. En op zondag helemaal. Hoewel we dan tegen het einde meestal wel iets leuks aanzetten en even een dansje doen aan tafel of in de kamer.
Tijdens het sporten heb ik graag wat hardere muziek. Keeps you moving. Even verstand op nul en gaan! Plus dat ik me al niet extreem op m’n gemak voel en bepaalde muziek helpt me zekerder te zijn.
Dan zijn er ook momenten dat ik even niet zo lekker in m’n vel zit. Ik zoek dan vaak muziek uit die me ofwel vrolijker maakt, ofwel me even laat toegeven aan het gevoel. Want dat mag ook!

En soms…..soms is het druk. Thuis met de kids, in mijn hoofd of gewoon druk met van alles. Dan even niet. Dan kan ik ook erg genieten van stilte. (En dan zit er toch stiekem een deuntje of liedje in m’n hoofd 😉)

Hoe dan ook: Muziek? Ja graag!! Maar wat voor muziek? Dat ligt er dus aan.

En jij? Herken jij dit? Wat zijn jouw voorkeuren? Of heb je die niet zozeer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up